Кредити от заложни къщи

Как бързо да получите заем в заложна къща?

В живота често има ситуации, когато парите са спешно необходими за кратък период и е невъзможно да се вземе заем или кредит. В тези случаи може да помогне кредит от заложна къща, която бързо ще ви отпусне средства срещу обезпечение на ценно имущество. Не съществува кредит от заложна къща без залог, който обикновено е движимо имущество.

Как работи заложната къща?

Заложната къща, като специализирана търговска организация, предоставя заеми на гражданите, като взима за гаранция техни вещи. Заложните къщи предоставят средства по същия начин, по който работят банките и другите финансови организации. За разлика от кредитните компании, заложните къщи предлагат заеми срещу обезпечение, докато заемодателят е длъжен да запази ипотекираното имущество, като гарантира неговата безопасност. Заложеното имущество се оценява в присъствието на клиента и размерът на възможната стойност на заеме се съобщава незабавно. Тя обикновено не надвишава 70% от оценяваната стойност на движимото имущество. Ако размерът на заема отговаря на нуждите и очакванията на клиента, с него се сключва споразумение.

Бързи кредити от заложни къщи

Тези организации приемат като обезпечение бижута от благородни метали, техника,  автомобили и други. Работейки с благородни метали, заложната къща трябва да бъде регистрирана в съответната служба, а заложните къщи за автомобили трябва да бъдат регистрирани за дейността си с автомобили. Кредитите се предоставят от заложни къщи за период до 1 месец, като лихвеният процент за използване на средствата е от 0,7% на ден, но не може да надвишава сумата, определена на тримесечна база.

Какви рискове крие сътрудничеството със заложни къщи?

Чрез отпускане на пари заемодателят очаква да ги върнете заедно с лихвите за ползване. Следователно кредитополучателят има право да удължи срока за използване на средствата, като сключи допълнително споразумение. В същото време при невъзстановените заеми, клиента може никога повече да не види отново вещите си, тъй като заложната къща има право и възможност да продаде заложеното движимо имущество след изтичане на договора.