Кредити от частни лица

Търсите експресни заеми от частни лица?

Микрокредитирането е феномен на кредитния пазар в България, който се развива през последните години. С други думи, това е реална възможност за повече хора от различни социални сектори да се възползват от ниските потребителски заеми и да разрешат спешен проблем с пари в брой. Както всеки феномен, който е свързан с разпределението на средства, пълен с опасности и е свързан с присъствието на пазара на нелегални търговци на пари, които са в неформалния сектор и правят пари от тях, може да доведе до неприятни последици.

Може би много от вас се нуждаят спешно от пари, но не знаят какво представлява бърз заем от физически лица – дали носи възможност или крие опасност. Има разлика между това, което се нарича заеми от лихвари – частни лица отпускащи кредити и бързи заеми от небанкови кредитни институции. Последните предлагат бързи и доходоносни заеми, но те са регистрирани и предоставят парите си при ясни условия. Тези компании за бързо кредитиране са легитимни и могат да бъдат проверени онлайн по всяко време на уебсайта на БНБ.

Спешен кредит от частни лица

Може би много от вас са били на ръба да кандидатстват за бърз заем от физически лица? Експертите съветват да не се доверявате на обяви в интернет от типа „бързи кредити от частни лица“ или „рефинансиране на кредити от частни лица“,кредити от частни лица без предварителни такси“ и други. Когато вземете кредит от физически лица, вие не сте защитени и няма гаранции за вас като длъжник. Нито вие, нито парите, които получавате, са защитени и можете просто да попаднете в ръцете на недобронамерени и нелоялни заемодатели. Това означава, че могат да ви излъжат за лихвата или могат да искат пари от вас по всяко време.