Кредити за нередовни платци

Интересувате се от кредити за нередовни платци?

Макар, че не всички банки и кредитни организации предлагат заеми за хора с неподходяща кредитна история, има и такива, които отпускат подобни кредити. В тази статия ще разгледаме въпроса как да получите кредит, ащо иваге лоша кредитна история или кредитна задлъжнялост.

И така, как да получите заем, ако сте с лоша кредитна история?

Първо, трябва да знаете дали имате отрицателна кредитна история. Ако е така, нито една гояма държавна банка няма да ви даде възможност да вземете кредит, защото банките имат значителен брой кредитополучатели с просрочени кредити. Ето защо банките не са склонни да отпускат заеми на други необезпечени длъжници. В такива случаи, ако ес интересувате от заеми за нередовни длъжници ще трябва да потърсите кредит в други, по-малко популярни банки.

На второ място, това, на което ще се натъкнете, най-вероятно ще е твърде висок лихвен процент. Клиент, който е с негативна кредитна история, се счита за рисков, независимо от причините, поради които кредитния му статус е пострадал.

След като прочетете горепосоченото, може би се чудите дали изобщо може да получите заем, ако имате лошо цкр.  Не бързайте да се паникьосвате, защото всъщност има шанс да получите парите, които искате.

Един от най-лесните начини да получите заем за кредитополучател с отрицателна кредитна история е да ангажирате ваш блъзък, приятел или колега да ви стане гарант или попечител по кредита, който след това вие да изплатите. В този случай се нуждаете от някой, който ви има пълно доверие и който ще се съгласи на тази стъпка. Банката ще провери неговите доходи и затова той следва да е някой платежоспособен, който работи на трудов договор и получава фиксиран доход или някой, който разполага с недвижима собственост, върху която банката може да учреди ипотека.