Имам много кредити какво да правя

Задавате ли си въпроса „Имам много бързи кредити какво да правя“?

Всяка година проблемът с изплащането на кредитни дългове засяга много граждани. Какво да направите, ако нямате пари за изплащане на заема и как да излезете от тази ситуация? Първо, трябва да действаме спокойно и без паника: дори дупка за дълг може да бъде напълно премахната.

Къде да потърсим помощ когато имаме много кредити?

Вариант първи: опитайте да се преструктурирате

Много често неплащането на заем се  случва, защото човек е уволнен от работата си, или кредитното натоварване просто става много голямо за него. Търсенето на средства за извършване на следващото плащане става все по -трудно, забавянията и като неизбежен факт са възможни санкции.

На всяка банкова институция може да се предложи така нареченото преструктуриране на дълга. В този случай месечното плащане намалява, а дългът така или иначе се „разтяга“ за по -дълъг период. Тази ситуация е от полза не само за длъжника, но и за банковата институция, тъй като в крайна сметка основното за него е връщането на средства по всякакъв начин.

Вариант втори: застраховка

Ако няма какво да изплати заема, има и друг изход от тази ситуация – застраховка. Необходимо е внимателно проучване на съдържанието му. По правило застрахователната компания отива да плати банковия дълг в случай на загуба на работа, инвалидност поради нараняване или заболяване. Въпреки че в повечето случаи, след получаване на заем, застраховката може да бъде върната.

В същото време, за да получите плащане, е необходимо да съберете пакет от документи. Например, имате нужда от заверено копие на трудова книжка със запис за уволнение заедно със заповед на работодател или медицинско свидетелство за здравословни проблеми. Във всеки случай застрахователната компания не е ответник, ако застрахованият е пострадал в нетрезво състояние, или сам си ги е нанесъл.

Вариант трети: намиране на компромис с банкова институция

Банковите служители виждат просрочия по кредити всеки ден, така че не се страхувайте да дойдете в банкова институция, за да се опитате да разрешите този проблем. Вероятно банкова институция ще ви предостави отсрочка на плащане или ще отпише санкции и глоба. Можете също така да се съгласите да плащате само главницата. Основанието е важно, то може да бъде болест, финансови затруднения, раждане и др.