Кредит без доказване на трудов договор

Кредит без договор за работа

Кредит без доказване на трудов договор

Кредит без договор за работна заплата се отпуска на хора, които не могат да докажат доходите си, защото не ги получават по официален начин или работят на граждански договор, като фрийленсъри или следват в университет. Причините да се кандидатства за такъв кредит могат да бъдат разнообразни, но е факт, че той съществува и може да получите такъв кредитен продукт. Какво няколко неща, които е добре да запомните, когато се взема решение за такъв заем.

Като вид заем за безработно лице, можем да кандидатстваме за този кредит, но е добре да се знае, че той обикновено е по-ниски суми и с по-висок лихвен процент. При този вид заеми, както времето за вземане на решение по кредита, така и всички формалности, са сведени до минимум. Повечето компании, предлагащи такива кредитни продукти на своите клиенти, изискват от тях те да притежават лична карта, както и извлечение от банкова сметка. Това е много важен документ, защото на неговата основа кредиторът може да получи съответна информация за финансовото ни  състояние като клиент. От историята на банковата ни сметка, кредитните компании разбират какви са нашите спестявания, какъв доход влиза приблизително всеки месец в нашата сметка, както и какви други задължения плащаме и за какво харчим парите.

Изключително важно е да се прочете внимателно целия текст с всички клаузи във всеки договор, който възнамеряваме да подпишем. Ако не разбираме нещо или точка от договора не е напълно ясна за нас, винаги трябва да потърсим разяснения от кредитния консултант. Благодарение на това ще получим доста ясна представа за условията, с които се съгласяваме с подписа си и разбира се колко ще ни струва целия заем. Това може да ни спаси от попадане в опасната спирала на кредитната задлъжнялост, която трудно ще можем да понесем.